THE INDUSTRIAL REVOLUTION EXPERIENCE !

24 JUILLET & 6 AOÛT
VISITE DE LA BRASSERIE GRANGE NOIRE
Perchée sur les hauteurs du village de Saint Alban, la brasserie Grange Noire propose des bières artisanales non filtrées et non pasteurisées inspirées de la tradition britannique. Laissez-vous surprendre par l’harmonie entre les brassins de caractère et la richesse aromatique du comté, une alliance gourmande sublimant chaque saveur. Une belle découverte pour les amateurs d’authenticité !
INFOS PRATIQUES
12€/ personne

SATURDAY 22 & SUNDAY 23 SEPTEMBER
EUROPEAN HERITAGE DAYS (JEP)
The European Heritage Days are an opportunity to make heritage accessible to all, like the Cerdon Copperworks. All weekend, visitors from all backgrounds will be able to discover the history of this old copperworks, its workshops, its productions and attend demonstrations of unusual know-how.
PRACTICAL INFORMATION
Free
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PENDANT LES VACANCES SCOLAIRES
CHÂTEAU DE VARAMBON
Au cœur d’un parc boisé de cèdres du Liban et surplombant le petit village médiéval de Varambon au bord de la rivière d’Ain, le château de Varambon est une propriété du XIXème siècle classée au titre des Monuments Historiques.
Monsieur De Boissieu vous fera visiter sa propriété et vous racontera l’histoire de sa famille. De la chapelle à la bibliothèque, chaque pièce recèle un trésor ou une anecdote familiale.
INFOS PRATIQUES
9,5€/ personne

SATURDAY 22 & SUNDAY 23 SEPTEMBER
EUROPEAN HERITAGE DAYS (JEP)
The European Heritage Days are an opportunity to make heritage accessible to all, like the Cerdon Copperworks. All weekend, visitors from all backgrounds will be able to discover the history of this old copperworks, its workshops, its productions and attend demonstrations of unusual know-how.
PRACTICAL INFORMATION
Free
SUNDAY OCTOBER 13
BATTLE OF VINCUIT
After a more than successful first edition, the Cuivrerie de Cerdon is relaunching its special day around Vincuit, this kind of jam formerly made from pears and apples. This year, the demonstration of know-how will go further with vincuits from different regions.
PRACTICAL INFORMATION
By reservation at the TICKET OFFICE
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SUNDAY OCTOBER 13
BATTLE OF VINCUIT
After a more than successful first edition, the Cuivrerie de Cerdon is relaunching its special day around Vincuit, this kind of jam formerly made from pears and apples. This year, the demonstration of know-how will go further with vincuits from different regions.
PRACTICAL INFORMATION
By reservation at the TICKET OFFICE
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SUNDAY OCTOBER 13
BATTLE OF VINCUIT
After a more than successful first edition, the Cuivrerie de Cerdon is relaunching its special day around Vincuit, this kind of jam formerly made from pears and apples. This year, the demonstration of know-how will go further with vincuits from different regions.
PRACTICAL INFORMATION
By reservation at the TICKET OFFICE
SUNDAY OCTOBER 13
BATTLE OF VINCUIT
After a more than successful first edition, the Cuivrerie de Cerdon is relaunching its special day around Vincuit, this kind of jam formerly made from pears and apples. This year, the demonstration of know-how will go further with vincuits from different regions.
PRACTICAL INFORMATION
By reservation at the TICKET OFFICE
VENDREDI 25 JUILLET
VISITE DE THOL
Le 11 juillet 1944, Neuville-sur-Ain voit surgir une colonne de soldats allemands et de miliciens. Face à eux, les Maquis de l’Ain, combattants de la liberté s’engagent dans une lutte sans merci. Raconté par Nicole Millet, suivez ce récit captivant au camp de Thol.
INFOS PRATIQUES
Gratuit
10H
SAMEDI 10 MAI
VISITE DU VILLAGE DE CERDON
Cachés dans les montagnes, les camps de maquisards, sous l’impulsion du colonel Henri Romans-Petit, mènent des actions de sabotage percutantes. En 1944, l’opération Treffenfeld frappe et Cerdon sera en partie détruit et martyrisé. Empruntez le Sentier des Maquisards où ces résistants ont lutté pour la liberté. La visite se termine par un moment de recueillement devant le cimetière des Maquis de l’Ain et la monumentale statue du Val d’Enfer
INFOS PRATIQUES
9€/ personne
10H

SUNDAY OCTOBER 13
BATTLE OF VINCUIT
After a more than successful first edition, the Cuivrerie de Cerdon is relaunching its special day around Vincuit, this kind of jam formerly made from pears and apples. This year, the demonstration of know-how will go further with vincuits from different regions.
PRACTICAL INFORMATION
By reservation at the TICKET OFFICE